aktuality_do_mailuarrow-backarrow-bottomauthorbasketbezbarierove_mestoblockquotebtn-arrow-backbtn-arrowcalendarcheckcheckedclosedigitalni_evidencedopravni_znaceniemailfacebookfaqfb-circlefooter-imghousehrbitovinfointuitivni_ovladanikatastralni_datalarge-arrow-bottomlinklinkedin-sidebarlinkedinlist-arrowlockloginmapamistni_komunikacemobiliar_obcemobilni_aplikacemodul_DTMmunicipalitynastaveni_roli_a_spolupracenavrhy_na_vkladnewsletterochrana_obyvatelodeslaniphonepozemkove_upravypresnostprojektantiregcountsearchservice1service2service3service4silne_zabezpeceni_a_dostupnostsmlouvy_na_klikspoluprace_nad_dokumentacispravcistavebnicisubjektysupporttechnicka_infrastrukturatriangle-bottomtrideny_odpadtwitterutilityuzemni_planverejne_osvetleniwebova_aplikaceworkerxingyoutubezadatelzelenzivotni_cyklus_stavbyzivotni_situacezrychleni_vystavby

💬 K čemu je dobrá Digitální technická mapa ČR? DTM ČR představuje obrovský krok vpřed v oblasti geodézie a územního plánování a procesu stavebním řízení. Článek si můžete přečíst zde 👉

Více informací
Zpět na všechny články
DTM ČR

Vyšla nová verze formátu pro DTM ČR, Mawis je na ni připraven

Byla vydána verze 1.4.3 jednotného výměnného formátu digitálních technických map pro odevzdání geodetických měření do DTM krajů.

Důležité novinky v projektu Digitální technické mapy ČR.

1) Byla vydána verze 1.4.3 JVF DTM (Jednotný výměnný formát DTM)

Verze 1.4.3 byla úspěšně vydána a je již veřejně dostupná. Pro pilotní provoz IS DMVS (Informační systém digitální mapy veřejné správy) a DTM krajů bude nutné data digitální a technické infrastruktury DI/TI nahrávat právě v JVF DTM v 1.4.3. Nyní je tedy konečně možné přistoupit k převodu dat do správné verze JVF DTM.

Máme k dispozici prostředky pro přípravu vašich dat do verze 1.4.3. JVF DTM.

2) ČÚZK stanovil postupy pro nahrání dat do IS DMVS – je nezbytné použít softwarové rozhraní  
Český úřad zeměměřický a katastrální stanovil specifické postupy pro nahrání dat do DTM krajů skrze IS DMVS. Bohužel, nahrání dokumentace bude možné pouze prostřednictvím softwarového vybavení. Pro nahrání dokumentace do IS DMVS budou k dispozici pouze webové služby, která budou dat přijímat skze API příslušného programu na straně uživatele. Pro všechny vlastníky DI/TI a jejich editory to znamená nutnost disponovat odpovídajícím programovým vybavením.

Náš MawisGeoportál připravujeme tak, abychom vám pomohli s odeslání vašich dat skrze IS DMVS do DTM krajů.

3) Už není třeba na nic čekat
Spuštění pilotního provozu IS DMVS a DTM krajů proběhne 1. 7. 2024.

Jsme připraveni vám s celou problematikou DTM ČR pomoci.

Pro získání pomoci s převodem vaší dokumentace do JVF DTM a služeb editora DTM nás kontaktujte skrze stránky:

Více podobných článků

Ukázat více