aktuality_do_mailuarrow-backarrow-bottomauthorbasketbezbarierove_mestoblockquotebtn-arrow-backbtn-arrowcalendarcheckcheckedclosedigitalni_evidencedopravni_znaceniemailfacebookfaqfb-circlefooter-imghousehrbitovinfointuitivni_ovladanikatastralni_datalarge-arrow-bottomlinklinkedin-sidebarlinkedinlist-arrowlockloginmapamistni_komunikacemobiliar_obcemobilni_aplikacemodul_DTMmunicipalitynastaveni_roli_a_spolupracenavrhy_na_vkladnewsletterochrana_obyvatelodeslaniphonepozemkove_upravypresnostprojektantiregcountsearchservice1service2service3service4silne_zabezpeceni_a_dostupnostsmlouvy_na_klikspoluprace_nad_dokumentacispravcistavebnicisubjektysupporttechnicka_infrastrukturatriangle-bottomtrideny_odpadtwitterutilityuzemni_planverejne_osvetleniwebova_aplikaceworkerxingyoutubezadatelzelenzivotni_cyklus_stavbyzivotni_situacezrychleni_vystavby
Zpět na všechny články
DTM ČR

Proběhlo další kolo výzev k nahrání dat do DTM krajů

Projekt DTM ČR se spouští 1. 7. 2024. Pomůžeme vám splnit všechny povinnosti vůči ČÚZK.

Výzva ČÚZK k Nahrání Dokumentace do Digitálních Technických Map Krajů 

Český úřad zeměměřický a katastrální (dále jen ČÚZK) minulý týden zaslal do datových schránek vlastníkům, správcům a provozovatelům technické a dopravní infrastruktury další výzvu k nahrání jejich dokumentace do Digitálních technických map krajů (dále jen DTM krajů).

Co po vás ČÚZK žádá?

Pokud vlastníte technickou infrastrukturu (inženýrské sítě, trubky, dráty…) vedoucí veřejným prostorem, je vaší povinností mít ji zaměřenou a tuto dokumentaci nahrát do DTM krajů. Tento proces probíhá prostřednictvím portálu provozovaného ČÚZK, který funguje jako centrální místo pro evidence digitálních map krajů. 

Totéž platí pro vlastníky dopravní infrastruktury, jako jsou místní a účelové komunikace. 

Přesná specifikace toho, co je považováno za dopravní a technickou infrastrukturu, je uvedena ve Vyhlášce č. 393/2020 Sb. o digitální technické mapě kraje.

Požadavky na dokumentaci 

Dokumentace musí být připravena v novém jednotném výměnném formátu JVF DTM. Výkresy v DGN, DXF, ale i jejich obrazy v PDF musí být do nového formátu převedeny. 

Jak vám můžeme pomoci?

S přípravou a převodem dokumentace, nahráním na portál a přesným zaměřením vašich inženýrských sítí vám rádi pomůžeme. 

Kontaktujte nás a my vám: 

  • Vysvětlíme celý proces 
  • Připravíme potřebná data a dokumenty 
  • Provedeme nahrání dokumentace na portál 
  • Pomůžeme i v budoucnu s udržováním dokumentace v DTM aktuální 

Spoluprací s námi zajistíte, že všechny vaše povinnosti vůči ČÚZK budou splněny rychle a bez komplikací.

Více podobných článků

Ukázat více