aktuality_do_mailuarrow-backarrow-bottomauthorbasketbezbarierove_mestoblockquotebtn-arrow-backbtn-arrowcalendarcheckcheckedclosedigitalni_evidencedopravni_znaceniemailfacebookfaqfb-circlefooter-imghousehrbitovinfointuitivni_ovladanikatastralni_datalarge-arrow-bottomlinklinkedin-sidebarlinkedinlist-arrowlockloginmapamistni_komunikacemobiliar_obcemobilni_aplikacemodul_DTMmunicipalitynastaveni_roli_a_spolupracenavrhy_na_vkladnewsletterochrana_obyvatelodeslaniphonepozemkove_upravypresnostprojektantiregcountsearchservice1service2service3service4silne_zabezpeceni_a_dostupnostsmlouvy_na_klikspoluprace_nad_dokumentacispravcistavebnicisubjektysupporttechnicka_infrastrukturatriangle-bottomtrideny_odpadtwitterutilityuzemni_planverejne_osvetleniwebova_aplikaceworkerxingyoutubezadatelzelenzivotni_cyklus_stavbyzivotni_situacezrychleni_vystavby
Zpět na všechny články
MawisGeoportal

Nahrávání vlastních dat do projektu Geoportálu

Jak nahrát svoje či cizí data do projektu Geoportálu? Existují tři způsoby jak na to. Pojďme si je představit.

Jak nahrát svoje data do projektu? Jsou tři způsoby, jak dostat do Geoportálu vlastní či cizí data.

  1. Pro velké datové objemy a mají-li se stát data trvalou součástí projektu (novou vrstvou), kontaktujte přímo mě, protože import dat může zabrat trochu času. 😉 Každému zákazníkovi se budeme věnovat individuálně dle rozsahu a stavu jeho evidencí.
  2. Menší výkres/soubor si nahrajete přímo sami přes organizér vrstev v sekci Uživatelská data jako dočasnou vrstvu. Zmáčknete tlačítko “plus” a vyberete soubor z vašeho uložiště přímo v počítači anebo můžete soubor/y přetáhnout přímo do Geoportálu na tlačítko “+”. Funkce Uživatelská data v Organizéru vrstev umožňuje nahrání vlastních dat ve formátech – SHP, DGN, DWG, DXF.
  3. Třetí možnost je připojení vzdáleného datového zdroje přes WMS protokol (Web Map Service) jako dočasnou vrstvu. Připojíte si ji do svého projektu v Organizéru vrstev v sekci Uživatelská data. Umožní vám zobrazit si vaše data z jiného systému jako WMS, ale také další tematické veřejně dostupné mapy. Mohou to být povodňové mapy, chráněná území, dopravní dostupnosti, mapy terénu, cyklotras a další mapy z veřejných zdrojů.

Při zavádění nového projektu v Mawis Geoportálu vám s přípravou dat pomůžeme. Umíme pracovat s různorodými datovými formáty (je jich přibližně 200). Data při importu zkontrolujeme, abyste měli jistotu, že v Mawisu máte všechno nahráno správně.

Za tým Mawisu Láďa Bláha

POZVÁNKA: do konce června chystáme další webináře o Mawis službách a účastníme se různých akcí. Pojďte se na nich potkat ✋ Eventy.

Více podobných článků

Ukázat více