aktuality_do_mailuarrow-backarrow-bottomauthorbasketbezbarierove_mestoblockquotebtn-arrow-backbtn-arrowcalendarcheckcheckedclosedigitalni_evidencedopravni_znaceniemailfacebookfaqfb-circlefooter-imghousehrbitovinfointuitivni_ovladanikatastralni_datalarge-arrow-bottomlinklinkedin-sidebarlinkedinlist-arrowlockloginmapamistni_komunikacemobiliar_obcemobilni_aplikacemodul_DTMmunicipalitynastaveni_roli_a_spolupracenavrhy_na_vkladnewsletterochrana_obyvatelodeslaniphonepozemkove_upravypresnostprojektantiregcountsearchservice1service2service3service4silne_zabezpeceni_a_dostupnostsmlouvy_na_klikspoluprace_nad_dokumentacispravcistavebnicisubjektysupporttechnicka_infrastrukturatriangle-bottomtrideny_odpadtwitterutilityuzemni_planverejne_osvetleniwebova_aplikaceworkerxingyoutubezadatelzelenzivotni_cyklus_stavbyzivotni_situacezrychleni_vystavby

💬 K čemu je dobrá Digitální technická mapa ČR? DTM ČR představuje obrovský krok vpřed v oblasti geodézie a územního plánování a procesu stavebním řízení. Článek si můžete přečíst zde 👉

Více informací
Zpět na všechny články
Mawis

27. světový silniční kongres aneb akce, na které jsme nemohli chybět

Po 52 letech se vrátila výjimečná událost zpět do ČR.

Začátkem října (konkrétně: 2. – 6. 10. 2023) se v Kongresovém centru v Praze na Vyšehradě konal 27. světový silniční kongres, pořádaný Světovou silniční asociací PIARC. Metropole se stala na týden centrem pozornosti světa silnic, protože v rámci akce přivítala více než 3 500 delegátů z různých zemí v rámci 35 národních pavilónů s více než 300 vystavovateli. Zahajovací ceremoniál slavnostně uvedli ministr dopravy Martin Kupka, primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda, šéf ŘSD Radek Mátl a předseda České silniční společnosti Petr Mondschein.

Hlavními tématy kongresu byly správa dálnic a silnic, mobilita, odolná infrastruktura a bezpečnost, udržitelnost a provoz a údržba. Diskutovalo se také o nových tématech, jako je uhlíková neutralita, autonomní vozidla, elektromobily a nabíjecí infrastruktura.

Proč jsme se rozhodli mít vlastní stánek?

Náš stánek byl součástí pavilónu Česko-slovenské vesničky, ve které byli i velcí hráči českého a slovenského trhu jako Dopraslav, Metrostav, ŘSD, Strabag, Swietelsky, Škoda, Vinci Construction a další.

Přítomnost takového množství odborníků a zástupců států nabídla nejen České republice, ale i nám osobně jedinečnou příležitost čerpat inspiraci, sdílet zkušenosti, prezentovat své služby a plány a vést obchodní jednání s lidmi nejen z oblasti silniční infrastruktury. Vždyť geodet je třeba u každé stavby, a to i silniční. Navíc naše nejmodernější metody sběru dat šetří práci, čas a peníze. I proto naši specialisté, kolegové geodeti na stánku představili laserový skener Trimble X9 a profesionální dron DJI M300.

Co znamená partnerství na Studentském dni?

Mezi jeden z našich dlouhodobých cílů ve firmě patří lepší informovanost o našem oboru a oslovování mladých a motivovaných lidí. Proto naše HR oddělení úzce spolupracuje se středními i vysokými školami v oblasti geodézie a geoinformatiky. Na kongresu patřil každý 1 den 1 studentské výpravě (cca 500 budoucích expertů) pod názvem Studentské dny. Každou tuto „partu“ sponzorovala vybraná společnost a ten den je provázela po areálu a odpovídala na dotazy.

My jsme takový úkol dostali v druhé polovině akce (ve čtvrtek 5. 10. 2023). Naši kolegové na stánku dostali množství zajímavých dotazů a rozhodně se ani na chvíli nenudili. Při úvodní řeči dopoledního i odpoledního bloku zaznělo, jak je důležité pracovat v rodinné firmě se zaměstnanci na bázi důvěry a přenášet rodinnou atmosféru i do pracovního prostředí a že v HRDLIČKA spol. s r.o. hledáme různé talenty, protože u nás nepracují pouze geodeti, ale ekonomové, právníci, HR specialisté, administrativní pracovníci a další zaměstnanci.

A co si z kongresu odnášíme?

Množství kontaktů a nových impulzů. Dále dobrý pocit, že jsme celosvětově reprezentovali naši práci, které se věnují někteří i více než 30 let. Zážitky a inspiraci. I díky doprovodným výstavám, které tvořily významný prvek kongresu, jsme měli možnost vidět například trailer k filmu režiséra Víta Klusáka „13: MINUT“, který provázel i stejnojmennou preventivní kampaň od BESIP, či slyšet nejrůznější přednášky.

Celá událost byla ukázkou spojení sil mezi vládou, průmyslem a akademickým sektorem, což může mít pozitivní vliv na budoucnost silničního stavitelství a bezpečnosti na silnicích v České republice.

Společnost Hrdlička spol. s r.o. může říct: „Byli jsme u toho.“

Autor: Mgr. Lucie Kmochová

Odkaz na akci: www.wrc2023prague.org/cs

Více podobných článků

Ukázat více