aktuality_do_mailuarrow-backarrow-bottomauthorbasketbezbarierove_mestoblockquotebtn-arrow-backbtn-arrowcalendarcheckcheckedclosedigitalni_evidencedopravni_znaceniemailfacebookfaqfb-circlefooter-imghousehrbitovinfointuitivni_ovladanikatastralni_datalarge-arrow-bottomlinklinkedin-sidebarlinkedinlist-arrowlockloginmapamistni_komunikacemobiliar_obcemobilni_aplikacemodul_DTMmunicipalitynastaveni_roli_a_spolupracenavrhy_na_vkladnewsletterochrana_obyvatelodeslaniphonepozemkove_upravypresnostprojektantiregcountsearchservice1service2service3service4silne_zabezpeceni_a_dostupnostsmlouvy_na_klikspoluprace_nad_dokumentacispravcistavebnicisubjektysupporttechnicka_infrastrukturatriangle-bottomtrideny_odpadtwitterutilityuzemni_planverejne_osvetleniwebova_aplikaceworkerxingyoutubezadatelzelenzivotni_cyklus_stavbyzivotni_situacezrychleni_vystavby

MawisGeoportal
DTM sítě pro stavebníky

Informace o inženýrských sítích spolu s dalšími mapovými podklady pro hodnocení pozemků na území celé ČR.

Co nabízí aplikace DTM sítě:

  • Zobrazuje data inženýrských sítí digitálních technických map krajů, 
  • Umožňuje k datům DTM nahrát i výkres vašeho vlastního projektu,
  • Obsahuje pokročilý modul Katastru nemovitostí s proklikem do Nahlížení do KN,
  • Zobrazuje i další tematické podkladové mapy, které mohou pomoci v analýze pozemků. 
  •  

Inženýrské sítě

Aplikace zobrazuje informace o dopravní a technické infrastruktuře jako celek i rozdělené podle druhu sítě tj. kanalizace, vodovod, elektrické vedení, plynovod … jako samostatné vrstvy. Při kliknutí do mapy se zobrazí popisné atributy nejbližších prvků sítí včetně vlastníka a provozovatele.

WMS vrstvy

Kromě dat inženýrských sítí jsou v aplikaci zobrazitelné i další užitečné tematické mapové podklady jako chráněná území, území ekologické stability, honitby, větrné eroze půd, záplavová území, evidence bonity půdy, geologické mapy a poddolovaná území.

Nahrání vlastních dat

Aplikace umožňuje nahrát vlastní data ve formátech DGN, DWG, DXF, SHP, JVF DTM a porovnat území s daty v DTM ČR. Podívat se, zda v daném území jsou přítomny nějaké inženýrské sítě, respektive technická a dopravní infrastruktura, jak je vedena v DTM kraje.

Katastr nemovitostí

Katastr nemovitostí lze prohledávat zadáním čísla k. ú. a parcely. Výsledkem jsou informace o pozemku s možností prokliku do Nahlížení do KN. Katastrální území, hranice parcel, stavební objekty, věcná břemena a parcely dle způsobu využití či druhu pozemku se zobrazují jako samostatné vrstvy.

Prostorové hledání

Pro nalezení pozemků a adres ve vybrané lokalitě lze využít prostorové vyhledávání bodem, linií či plochou a nechat si vypsat např. všechny dotčené pozemky.

Měření

Modul měření umožňuje si odečítat souřadnice pomocí bodů, měřit délky linií a plochy polygonů. Součástí modulu měření je i možnost zadávat poznámky do mapy.

Tisk mapy

V libovolný okamžik je možné aktuální situaci inženýrských sítí zobrazenou v mapovém okně uložit, poslat někomu dalšímu ke sdílení anebo vytisknout na tiskárně či uložit do PDF.

Rozšiřitelnost

Aplikace je kdykoliv rozšiřitelná o další mapové podklady, které jsou poskytovány jako otevřená data ve webovém mapovém formátu WMS. Uživatel si je může sám přidat.

Nabídka licencí

Využijte zaváděcí ceny aplikace DTM ČR sítě a začněte ji používat už nyní.

Zaváděcí cena do 31. 10.

Poradím vám s MAWIS službami

Ladislav Bláha

odborný konzultant služeb portálu MAWIS

Napište mi Láďa

This field is for validation purposes and should be left unchanged.